معاون مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد گفت: نشست توجیهی پيوند برنامههاي كنترل اچآيوي و سلامت باروري با هدف حذف انتقال اچآيوي و سیفلیس از مادر به نوزاد(PMTCT) برگزار شد.
معاون مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد گفت: نشست توجیهی پيوند برنامههاي كنترل اچآيوي و سلامت باروري با هدف حذف انتقال اچآيوي و سیفلیس از مادر به نوزاد(PMTCT) برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ مهندس فخرالدین معصومی، اظهار داشت: با دعوت از مسئولین مراکز بهداشتی درمانی و پایگاه های حاشیه شهر شهرستان بویراحمد، جلسه توجیهی پيوند برنامههاي كنترل اچآيوي و سلامت باروري برگزار شد.
وی هدف از برگزاری این نشست را لزوم انجام مشاوره و آزمایش HIVجهت تمام زنان باردار و سایر مراجعین (که برای دریافت خدمات سلامت به پایگاههای حاشیه شهر مراجعه می کنند) عنوان کرد.
مهندس معصومی در ادامه تصریح کرد: پیشگیری از ابتلاء به HIV و بيماريهاي آميزشي در زنان در سنین باروری با آموزش و مشاوره، پیشگیری از حاملگیهای برنامهريزي نشده در زنان آسیب پذیر و زنان مبتلا به اچآیوی، پیشگیری از انتقالHIV و سیفلیس از مادران باردار مبتلا به HIV به نوزادان، ارائه درمان ضد رتروویروسی برای کلیه مادران باردار مبتلا به اچ آی وی و تأمین نظام مراقبت و درمان لازم برای مادران و نوزادان مبتلا به اچ آی وی و عفونت های آمیزشی از دیگر اهداف برگزاری این نشست بود.
وی اذعان داشت: در این برنامه مراجعین در پایگاههای سلامت در خصوص عامل عفونت HIV و بیماری ایدز و تفاوت این دو، راههای انتقال و عدم انتقال اچ آی وی، افراد در معرض خطر اچ آی وی و راه های پیشگیری از آن، فواید انجام آزمایش تشخیصی، اهمیت تشخیص به موقع اچ آی وی و عفونت های آمیزشی در پیشگیری از انتقال بیماری و مراقبت و درمان بیماران براساس رویکرد نوین آموزشی مشاوره می شوند.
معصومی با بیان اینکه مراجعه کنندگان به پایگاه های بهداشتی در صورت رضایت بلافاصله برای آنها تست HIV انجام می شود، افزود: در صورت انجام آزمایش کمتر از 20 دقیقه جواب تست به صورت کاملاً محرمانه به آنها ارائه می شود و در صورت نیاز به مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری شهرستان ارجاع داده می شوند.
وی در خصوص مزایای این برنامه اظهار داشت: کاستن از بار انگ و تبعیضHIV، شناسایی موارد مبتلا بهHIV و سیفلیس و افراد بیشتر در معرض خطر، افزایش دسترسی و استفاده از خدمات کلیدیHIV و سلامت باروری، دسترسی بیشتر افراد مبتلا بهHIV و عفونت های آمیزشی به خدمات سلامت جنسي و سلامت باروري مناسب با نیازهای آنان، پیشگیری از بارداری برنامه ريزي نشده در مراجعهکنندگان به ویژه افراد مبتلا به HIV و پيشگيري از انتقالHIV/AIDS و بيماريهاي آميزشي در افراد آستانه ازدواج از مزایای این برنامه است.
وی یاد آور شد: امید است که این برنامه تا پایان سال در تمام مراکز بهداشتی و درمانی شهری و روستایی و همچنین پایگاههای سلامت شهرستان بویراحمد ادغام شود.
به گزارش وب دا؛ به همت مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری شهرستان بویراحمد، جلسه توجیهی پيوند برنامههاي كنترل اچآيوي و سلامت باروري با هدف حذف انتقال اچآيوي و سیفلیس از مادر به نوزاد(PMTCT) با حضور مسئولین مراکز بهداشتی درمانی و پایگاه های بهداشتی حاشیه شهر در سالن اجتماعات مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد برگزار شد.7-15-142
خبر: مهران قاسمی


